1 paczka ciasta francuskiego
400 g świeżych grzybów (grzyby leśne lub borowiki)
1 duża cebula
olej do smażenia
przyprawy (pieprz, majeranek, pieprz)
Sól
Pieczarki oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Zalej je kilkoma łyżkami wody i gotuj na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż zmniejszą swoją objętość i uwolnią i wyparują większość wody. Cebulę podsmażyć na 3 łyżkach oleju na złoty kolor na patelni. Dodaj przyprawę grzybową (ze zmielonych suszonych grzybów), pozwól jej pachnieć i dodaj duszone grzyby. Smaż razem przez pięć minut i dodaj sól, pieprz, majeranek itp. do smaku. czosnek.
Ciasto francuskie (jeśli nie jest jeszcze gotowe) rozwałkować na prostokątny owal o wysokości 3 mm. Grzyby układamy w środkowej części, zaginamy brzegi ciasta i lekko dociskamy końce. Posmaruj olejem i piecz w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 20 minut. Ostudź i pokrój.