Składniki:
opakowanie spaghetti pełnoziarnistego (150 – 200g na porcję)
suszone pomidory (100g w oleju lub 50g suche)
wędzony tempeh
oliwki
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
Przygotowanie:
W dużym garnku ugotuj spaghetti „al dente” (moje ulubione to spaghetti pełnoziarniste Alnatura). Tempeh pokroić w drobną kostkę na oleju na patelni. Dodaj spaghetti, wymieszaj i zdejmij z ognia. Dodaj suszone pomidory i oliwki pokrojone na małe kawałki i posmaruj oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy, możesz dodać do tempeh drobno posiekaną papryczkę chili lub „posypać” spaghetti odrobiną świeżo zmielonego pieprzu z młynka.
Liczba porcji:
2 porcjeCzas przygotowania:
25 minut