Składniki:
kubek pełnoziarnistej mąki żytniej
kubek mleka roślinnego
pół szklanki wody
łyżka proszku do pieczenia
szczypta soli
łyżka oleju
1 puszka fasoli
warzywa do smaku
Przygotowanie:
Do ciasta naleśnikowego wymieszaj szklankę mąki (żytniej pełnoziarnistej), szklankę mleka roślinnego, pół szklanki wody, łyżkę proszku do pieczenia, szczyptę soli i łyżkę oleju. Smażyć prawie na sucho, tylko na lekko wysmarowanej patelni, niecałe minutę z każdej strony. Posyp cebulą dymką lub innymi „zielonymi”.
Używamy fasoli prosto z puszki i dodajemy trochę przypraw lub smażymy cebulę na patelni, posypujemy mieloną papryką (i ewentualnie przyprawami chili), dodajemy pokrojone obrane pomidory, sól i pieprz i razem dusimy.
Liczba porcji:
2 porcieCzas przygotowania:
20 minutTagi:
Fasola