Vegan Pad Thai
Pad Thai to klasyka kuchni tajskiej. W rzeczywistości jest to smażony makaron, często robiony z tofu w oryginalnej kuchni. Możesz dodać do nich różne warzywa, kluczem jest odpowiedni sos. W oryginale zastosowano … více
Kuchnia tajska to także świetna inspiracja do wegańskiego gotowania. Tajskie jedzenie jest lekkie, słodkie i pikantne. Przyprawy to galangal (kłącze podobne do imbiru lub kurkumy), kolendra, trawa cytrynowa, szalotka, czosnek i różne rodzaje papryczek chili. Dla naszych ludzi bardziej przystępne są pułapki na curry, najczęściej czerwone i zielone.
Szczególnie tajskie curry (z mlekiem kokosowym, sokiem z limonki i zazwyczaj ryżem jaśminowym) i pad thai (smażony makaron ryżowy z tofu i warzywami) można przygotować ze składników warzywnych w wielu kombinacjach.
Pad Thai to klasyka kuchni tajskiej. W rzeczywistości jest to smażony makaron, często robiony z tofu w oryginalnej kuchni. Możesz dodać do nich różne warzywa, kluczem jest odpowiedni sos. W oryginale zastosowano … více
Bakłażana pokroić w centymetrowe plasterki, posolić i odstawić. Następnie pokrój w drobną kostkę. Łyżkę oleju kokosowego rozpuść na patelni, a gdy będzie ciepła, dodaj łyżkę cukru trzcinowego i pozwól mu się łatwo … více