Składniki:
1 veľká cibuľa
kocka údeného tofu
hrnček uvarených fazule (popr. z konzervy)
pol hrnčeka mrazenej alebo sterilizovanej kukurice
2 paradajky
olej
soľ
mexické korenie (popr. sladká a pálivá paprika, rímska rasca, chilli)
naklíčené fazuľa mungo na ozdobenie
Przygotowanie:
Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na patelni na złoty kolor, nieco później podsmażyć tofu pokrojone w drobną kostkę. Posyp przyprawami, wymieszaj i krótko podsmaż. Dodaj fasolę, kukurydzę, sól, mieszaj od czasu do czasu i na koniec dodaj pokrojone w kostkę pomidory.
Alternatywą jest lekkie zalanie mieszanki (wodą lub pokostem) i po zdjęciu z ognia zagęszczenie wykwintnymi drożdżami lub świeżo zmielonym siemieniem lnianym. Podajemy z chlebem.
Liczba porcji:
2 porcieCzas przygotowania:
20 minút + vaření fazolí