400 g migdałów
150 g daktyli
300 g malin lub truskawek
5 daktyli
100 g oleju kokosowego
Najpierw tworzymy solidne ciało: migdały (lub orzechy nerkowca lub orzechy włoskie) moczymy przez kilka godzin. Następnie doprawiamy i mieszamy orzechy razem z daktylami na gęstą masę. Następnie wciskamy „ciasto” do formy do ciasta, którą wypełniamy mniej więcej do połowy i odpowiednio zgniatamy. Po schłodzeniu twardnieje zaskakująco dobrze.
Najpierw rozpuść olej kokosowy na krem. Lepiej przez dłuższy czas w niższej temperaturze, aby po prostu się roztopiło i nie zrobiło się zbyt gorące. Następnie mieszamy daktyle (służy jako słodzik) i maliny w blenderze, a następnie dodajemy roztopiony olej kokosowy i mieszamy razem przez krótki czas. Krem nanieść na ciało szpatułką i ostrożnie rozprowadzić. Pozostaw do stwardnienia w lodówce na kilka godzin.
Następnie możemy udekorować ciasto świeżymi owocami.